På svenska

Hos Tetri Design hittar växtfärgaren växtfärger, betningsmedel och garner.

Till vårt urval av tovningstillbehör hör bland annat merinoull i form av kardflor och topsband, nålfilt, filtnålar och silkesgarner.

För dig som spinner erbjuder vi olika fibrer, exempelvis alpacka, hampa, bambu och mohair samt olika ekologiska tyger. På våra Facebook-sidor hittar du våra färskaste nyheter och kampanjer samt praktiska hatverkstips.

Fråga också efter kurser i hantverk!

Till webbutiken.

Företaget Tetri Design grundades 2003 och har en webbutik med naturmaterial samt kurser i hantverk som specialitet. 

Bakom Tetri Design står Anna-Karoliina Tetri, en yrkeskunnig hantverkare och författare av facklitteratur. För Anna-Karoliina är naturmaterial inte endast ett företag utan också en livsstil. "I min ungdom kom jag i kontakt med ull i många olika sammanhang. I skogen tovade jag som scout möss vid orienteringskontrollerna. Under studietiden arbetade vi med ull - allt från fin ull kombinerad med silke i Japan till stadiga tyger för medeltidsmarknaderna. Jag har arbetat med ull i över tio år."

Dyeing with mushrooms book

I Anna-Karoliinas händer färgas naturullen vackert med växtfärger: "Handarbete och naturfärger är mitt arbete. Jag använder mig av så miljövänliga metoder som möjligt under färgningsprocesserna, men ändå utan att glömma kraven på ljus- och färghärdighet. Jag vill dela med mig åt kunderna av dessa gamla hantverkskunskaper och även förmedla nya forskningsrön i ämnet." 

En bok för dig som är intresserad av växtfärgning och handbok för tovare. 

Svampfärgning